Pilatesstudiomme palvelut Lahdessa

Ota yhteyttä!

PilatesLahti tarjoaa yksilöllisiä pilateslaite ja -mattotunteja, spiraalistabilaatioharjoitustunteja sekä fysioterapiaa, MyFaskia -hoitoja ja kehonhuoltoa Lahdessa.

Tutustu palveluihimme tarkemmin ja varaa niistä mieleisesi!

Yhteystiedot

Pilates ja laitepilates

Pilates on huippuunsa hiottu kehonhallintamenetelmä, jonka avulla opit käyttämään kehoasi oikein ja taloudellisesti. Se lisää voimaa, liikkuvuutta ja oman kehon tuntemusta. Pilates sopii niin vasta-alkajalle kuin huippu-urheilijallekin. Voit käyttää pilateksessa opittua tietoa hyväksesi jokapäiväisessä elämässä. Voisi sanoa, että pilatesta voi harjoittaa milloin vain ja missä vain. Pilates on erinomainen harjoitusmuoto esim. selkäkuntoutuksessa ja selkävaivojen ennaltaehkäisyssä.

Pilatesmenetelmän loi 1900-luvun alussa saksalainen Joseph Pilates, joka teki elämäntyönsä pilateksen parissa Yhdysvalloissa. Pehmeään jousivastukseen perustuvat pilateslaitteet hän kehitti muutettuaan Euroopasta Amerikkaan. Menetelmä perustuu kehon keskustan hallintaan ja se vahvistaa kehon lihasten yhteistyötä, parantaa ryhtiä sekä pitää selän terveenä. Menetelmän avulla on mahdollista saavuttaa joustavat nivelet ja lihakset sekä tasapainoinen ja vahva lihaksisto. Pilateksen ajatuksena on työskennellä ”sisältä ulospäin”, sillä hän havaitsi, että pelkkä liikkeen suorittaminen ei johda liikkeen oppimiseen.

 

Studiollamme on käytössä neljä Align Pilateksen A8 Reformeria, kaksi "Wunda" Chairia (Balanced Bodyn Exo Chair) ja yksi Pilates Scandinavian Spine Corrector.

Pilateksella voit saavuttaa:

  • Voimakkaan, notkean ja elastisen vartalon

  • Hyvän kehon hallinnan ja tuntemuksen

  • Hyvän ryhdin

  • Terveen selän ja niska-hartiaseudun

  • Hyvän keskittymiskyvyn.

Kehonhuoltoa

Kehonhuoltotunnin tavoitteena on kääntää "katse" omaan kehoon, sen tuntemuksiin ja viesteihin. Tunnilla saat lisää notkeutta ja voimaa. Tunnilla opit oikean hengitystekniikan, pidennät kiristyneitä lihaksiasi ja vahvistat ryhtiä ylläpitäviä lihaksia. Jokaisella tunnilla on oma teemansa, johon tunnin aikana keskitytään. Tunti sisältää mm. klassisia pilatesliikkeitä, syvävenytyksiä ja dynaamisia venytyksiä sekä triggerpiste- ja fasciahierontaa tunnin tavoitteesta riippuen. Tunnilla käytetään musiikkia.

Spiraalistabilaatio

Spiral Stabilization (SPS) on tšekkiläisen tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin erikoistuneen lääkärin Richard Smišekin yli 30-vuotisen työn tuloksena kehittämä kehonhallinta- ja terapiamenetelmä. Se on osoittautunut tehokkaaksi erilaisten selkäkipujen ja -sairauksien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa sekä selän toiminnallisuuden parantamisessa.

Metodin yhtenä päätavoitteena on koko kehon hallittu, optimaalinen liikesuoritus spiraalimaisten lihasketjujen aktivoimisen avulla niin jokapäiväisessä kävelyssä ja liikkumisessa kuin erilaisissa urheilusuorituksissakin. Spiraaliketjun aktivoimisen avulla rentoutetaan selän ojentalihaksia, mitkä usein ovat jännittyneet. Näin saadaan lisää tilaa selkärangan nikamien väliin sekä vähennetään välilevyjen painetta ja lisätään niiden aineenvaihduntaa.

SPS-metodin tuloksellisuus on todistettu yksityiskohtaisten EMG-analyysien avulla. Se on saanut viime vuosina laajaa kansainvälistä arvostusta ja onkin nyt maailmanlaajuisesti suosittu harjoittelu- ja terapiamuoto. Myös eri lajien urheilijat ovat löytäneet metodin tuomat edut ja liittäneet sen osaksi harjoitteluaan.


Suomessa metodi on saanut innostuneen vastaanoton ja sen avulla on jo saatu rohkaisevia hoitotuloksia mm. skolioosin hoidossa. Monet terapeutit pitävätkin sitä varteenotettavana vaihtoehtona leikkaushoidolle.

Fysioterapia

Fysioterapian lähtökohtana on ihmisen kokonaisvaltaisuus. Kehossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Hoidot pohjautuvat pitkälti MyFascia -periaatteelle, missä vaikutetaan niin kehoon kuin mieleenkin positiivisella tavalla hermoston ja lihaskalvojen kautta.

 

Stressaantuneelle henkilölle MyFascia -hoito on oivallinen tapa avata kehon ja mielen solmukohtia. Monet tuki- ja liikuntaelimistön kiputilat johtuvat virheellisestä kehon käytöstä tai vanhoista vammoista, joita ei ole hoidettu aikaisemmin. MyFascia -hoidoissa korjaamme näitä virhemalleja vapauttamalla kehoa liikkumaan oikein manuaalisen terapian ja liikkeen avulla. 

 

Yksilöhoitojen ja -liikeohjauksen jälkeen asiakkaalla on helppo ja turvallinen mahdollisuus siirtyä jatkamaan harjoittelua studion harjoitustunneille.

 

Saatavillasi on: tuki-ja liikuntaelinfysioterapia, lasten fysioterapia mobilisaatiohoidot, triggerkäsittely, MyFasciahoidot, EMG-mittaus, kinesioteippaus, liikehoito, kotiohjeet.

Boreacus Pihkasalva 20 %

Pilates matto

Tästä tuntiajanvaraukseen

Varaa aika haluamallesi tunnille tai kurssille. Toimi nopeasti, sillä paikat täyttyvät nopeasti!

Tee varaus
Pilatesstudio

Hinnasto

Tutustu hinnastoon.

Salia vuokrataan

Tarvitsetko treenisalia esim. tanssiin tai satunnaisia vuoroja viikonloppuisin? PilatesLahden tilat ovat vuokrattavissa vapaina aikoina. 

Kysy lisää p. 040 077 2473

Yhteystietomme

Baia Oy PilatesLahti

Panimokatu 13
15140 Lahti

 0400 772 473

 pilateslahti@gmail.com

Tee varaus tai kysy lisää!

* Pakolliset kentät

Minulle saa jatkossa lähettää tarjouksia ja informaatiota.